22 Μαΐου 2023 06:51

Αύξηση εσόδων για την Alibaba 

Κέρδη έναντι ζημιών – ένα χρόνο νωρίτερα – ανακοίνωσε Alibaba Group Holdings Ltd. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο χρήσης ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε ρενμίμπι (RMB) 23,5 δισ. ($3,4 δισ.) ή RMB9,00 ανά τίτλο αμερικανικών μετοχών αποθετηρίου (ADS). 

Σημειώνεται, πως μόλις ένα χρόνο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ζημιές RMB 16,2 δισ. ή RMB 6,07 ανά ADS 

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Alibaba εμφάνισε κέρδη RMB 10,71 ανά ADS σε σύγκριση με RMB 7,95 ανά ADS ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για RMB 9,44 ανά ADS. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε RMB 208,2 δισ. από RMB 204,1 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 208,7 δισ. 

Οι μετοχές της Alibaba ενισχύονται περίπου 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.  

Αυτά είναι τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματα από την ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού τον περασμένο Μάρτιο ότι σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητες της σε έξι διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες, με διαφορετικούς επικεφαλής και την απαραίτητη ευελιξία για να προσελκύσουν νέα κεφάλαια ή να επιδιώξουν τη δημόσια εγγραφή τους.  

Τεύχος 289

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design