ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Μαΐου 2023 06:48

Αυξημένες οι ψηφιακές δαπάνες στην Ευρώπη

Τον ψηφιακό της βηματισμό επιχειρεί να επιταχύνει η Ευρώπη, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι ευρωπαϊκές ψηφιακές δαπάνες το 2023 θα «τρέξουν» με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις της Ευρώπης στον ψηφιακό μετασχηματισμό εκτιμάται ότι φέτος θα είναι αυξημένες κατά 15,9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα επίπεδα των 550 δισ. δολαρια. Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), που επικαλείται ο ΣΕΠΕ, η Ευρώπη θα παραμείνει σε κατάσταση ψηφιακής εγρήγορσης, καθώς η ανάπτυξη των σχετικών δαπανών θα συνεχίσει να «τρέχει» με διψήφιο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 16,6% τουλάχιστον έως το 2026. Οι πιο δραστήριοι κλάδοι όσον αφορά τις επενδύσεις σε υπηρεσίες, προϊόντα και διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού θα είναι αυτοί της μεταποίησης, των επαγγελματικών υπηρεσιών και των κατασκευών. Από κοινού αυτοί οι κλάδοι θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών ευρωπαϊκών ψηφιακών δαπανών το 2023.

Οι πιο δραστήριοι κλάδοι όσον αφορά τις επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού θα είναι αυτοί της μεταποίησης, των επαγγελματικών υπηρεσιών και των κατασκευών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλες οι χώρες της περιοχής συνεχίζουν να έχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο των εθνικών στρατηγικών τους. Ωστόσο, κάποιες επιμέρους αγορές είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν τόσο το 2023 όσο και τα επόμενα χρόνια στο ψηφιακό επενδυτικό μπαράζ. Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι οι χώρες εκείνες που θα οδηγήσουν τον «χορό» των επενδύσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό τα επόμενα χρόνια.

Τεύχος 290

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design