ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Οκτωβρίου 2022 06:45

Ασύρματη μετάδοση και λήψη 6G στο φάσμα THz από την LG

Η LG δοκίμασε με επιτυχία την ασύρματη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G στο φάσμα terahertz (THz) – σε συχνότητες μεταξύ 155 και 175 GHz, σε απόσταση 320 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους.

Το ορόσημο, που επιτεύχθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) στο Βερολίνο της Γερμανίας, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη χρήση του 6G THz για εμπορικούς σκοπούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς αστικούς χώρους, καθώς η κάλυψη αναφοράς των σταθμών βάσης φτάνει περίπου τα 250 μέτρα σε εξωτερικούς χώρους. Είναι επίσης ένα σημαντικό άλμα από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν η LG απέδειξε ότι μπορούσε να μεταφέρει δεδομένα 6G THz σε απόσταση 100 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους.

Το 6G, το οποίο αξιοποιεί συχνότητες υπερευρείας ζώνης, έχει σχετικά μικρή εμβέλεια και μπορεί να παρουσιάσει απώλεια ισχύος από τη μετάδοση έως τη λήψη. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η LG, το Fraunhofer HHI και το Ινστιτούτο Fraunhofer for Applied Solid State Physics (IAF) ανέπτυξαν από κοινού έναν ενισχυτή ισχύος ικανό να αυξήσει την ισχύ μετάδοσης και έναν δέκτη με ενισχυτή χαμηλού θορύβου που βελτιώνει την ποιότητα του εισερχόμενου σήματος.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί στην πρόσφατη επίδειξη, ο multi-channel ενισχυτής ισχύος των οργανισμών έχει απόδοση μεγαλύτερη των 20 dBm, αύξηση άνω των 5 dBm από τη λύση των LG και Fraunhofer HHI & IAF που αναπτύχθηκε στην προηγούμενη δοκιμή. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένας δέκτης χαμηλού θορύβου που ελαχιστοποιεί τη δημιουργία θορύβου για το σήμα κατά τη λήψη του. Αυτές οι νέες τεχνολογίες έχουν ενσωματωθεί στον πιο πρόσφατο σχεδιασμό των μονάδων της LG, η οποία έχει αποδειχτεί εξαιρετικά ικανή για μελλοντική κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για να διευκολύνει την πορεία προς τη μελλοντική χρήση για εμπορικές υπηρεσίες.

Τεύχος 154

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design