28 Φεβρουαρίου 2023 06:43

Ασφάλεια στο 5G από τις Fortinet και Atos

Η Atos ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το λανσάρισμα της λύσης ασφάλειας «5Guard» που προσφέρει σε οργανισμούς που επιθυμούν να αναπτύξουν ασφαλή ιδιωτικά δίκτυα 5G και σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη και αυτοματοποιημένη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών τους.

Η λύση «5Guard» ενσωματώνει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Fortinet, δημιουργώντας ένα νέο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ασφαλείας 5G end-to-end. Συγκεκριμένα, η συνεργασία Fortinet – Atos στοχεύει να βοηθήσει τους οργανισμούς στην πρόληψη των κινδύνων και την ανάπτυξη μιας ενιαίας στρατηγική ασφάλειας end-to-end για την προστασία των κρίσιμων δεδομένων και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Το 5Guard ελαχιστοποιεί τους κινδύνους σε δίκτυο RAN, σε MEC, στο κεντρικό δίκτυο 5G και σε multi-clouds πλατφόρμες.

Όπως προαναφέρθηκε, το 5Guard ενσωματώνει το σύνολο των λύσεων ασφάλειας 5G της Fortinet, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ολοκληρωμένη ασφάλεια σε data και control plane. Ακόμα, δύναται να ενσωματωθεί στο σύστημα ιδιωτικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Atos, Lifelink, για παρόχους που επιθυμούν να αναπτύξουν προστατευμένα ιδιωτικά δίκτυα 4G LTE και 5G.

«Την ώρα που η τεχνολογία 5G αλλάζει τα δεδομένα, επιδιώκουμε οι οργανισμοί να είναι σε θέση να προστατεύονται στο υπό διαμόρφωση νέο περιβάλλον 5G», δήλωσε η Zeina Zakhour, Αντιπρόεδρος CTO Digital Security στην Atos. «Η παρουσίαση του 5Guard αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας σε οργανισμούς και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που επιθυμούν να αναπτύξουν ιδιωτικά».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Atos για την παροχή της λύσης ασφάλειας 5G, 5Guard. Η τεχνογνωσία της Fortinet παρέχει αναβαθμισμένο επίπεδο κυβερνοασφαλείας σε ιδιωτικά και δημόσια δίκτυα 5G και επιτρέπει την εύκολη συμμόρφωση με τους διεθνείς νομικούς κανονισμούς. Με τη συνεργασίας μας με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Atos, παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση που προστατεύει δίκτυα 5G, βιομηχανικά περιβάλλοντα με δυνατότητα 5G και υπηρεσίες 5G, προς όφελος του οικοσυστήματος», δήλωσε ο John Maddison, EVP προϊόντων και CMO της Fortinet.

Τεύχος 236

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design