ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 Νοεμβρίου 2022 06:48

Αποζημίωση 400 εκατ. από την Google για παράνομες παρακολουθήσεις

Του Χρίστου Κρανάκη

Τέλος έλαβε η διαμάχη της Google με πολιτείες των ΗΠΑ, αναφορικά με τις κατηγορίες πως η εταιρεία παρακολουθούσε χρήστες μέσω των φορητών τους συσκευών μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας «εύρεση τοποθεσίας».

Η Google συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 392 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν διακανονισμό με 40 πολιτείες. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η εταιρεία, τουλάχιστον από το 2014, παραβίασε τους νόμους για την προστασία των καταναλωτών παραπλανώντας τους χρήστες σχετικά με το πότε κατέγραφε τις κινήσεις τους. Στη συνέχεια, πρόσφερε τα κρυφά συγκεντρωμένα δεδομένα σε επαγγελματίες του ψηφιακού marketing για την πώληση διαφημίσεων, την πηγή σχεδόν όλων των εσόδων της Google.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Google δεσμεύτηκε σε μια σειρά αλλαγών που θα κάνουν πιο σαφείς τις πρακτικές παρακολούθησης τοποθεσίας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης περισσότερων πληροφοριών στους χρήστες όταν ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν την «εύρεση τοποθεσίας», και της παροχής μιας λεπτομερούς σύνοψης των δεδομένων τοποθεσίας που συλλέγει η Google τακτικά σε μια ιστοσελίδα που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές.

Τεύχος 174

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design