ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Οκτωβρίου 2022 06:47

Απειλή μέσω smishing για τους πελάτες της Amazon

Χρήστες της Amazon που διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα λαμβάνουν προειδοποιήσεις με γραπτά μηνύματα σχετικά με μια νέα απάτη. Τα μηνύματα αυτά υποτίθεται ότι προέρχονται από την Amazon και τους ζητούν να μπουν σε ένα σύνδεσμο για να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους μετά από μια υποτιθέμενη απόπειρα σύνδεσης.

Ωστόσο, μόλις συνδεθούν, οι απατεώνες είναι σε θέση να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών. Οι ειδικοί του οργανισμού για τα δικαιώματα των καταναλωτών “Which?” καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ο Jake Moore, Σύμβουλος Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET αναφέρει σχετικά: «Οι απάτες με γραπτά μηνύματα (smishing) εξακολουθούν να αυξάνονται λόγω των περιορισμένων ελέγχων για επαλήθευση των επικοινωνιών, αλλά και γιατί φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο μέσα από το smishing να πείσει κανείς τους ανθρώπους να εκτελέσουν οδηγίες. Ακολουθώντας συνδέσμους από γραπτά μηνύματα μπορεί να μεταφερθείτε σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αυθεντική.

Η αποκάλυψη τραπεζικών στοιχείων ή κωδικών πρόσβασης λογαριασμού μπορεί να οδηγήσει στην κλοπή χρημάτων, τα οποία οι πελάτες δε θα έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω».

Τεύχος 155

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design