ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Απριλίου 2022 08:57

Αντιμετώπιση των Trojan Viruses από τη Bitdefender

Οι Trojan Viruses είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που εισβάλει στον υπολογιστή σαν ένα λειτουργικό πρόγραμμα με σκοπό να καταστρέψει προτού εντοπιστεί. Κάποιοι εξ αυτών κατεβάζουν επιπλέον κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή, ενώ κάποιοι άλλοι απενεργοποιούν το ήδη υπάρχον antivirus.

Οι Trojan Viruses είναι διαφορετικοί από τα άλλα προγράμματα κακόβουλου λογισμικού διότι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον χρήστη ώστε να τους εγκαταστήσει ο ίδιος. Είναι μεταμφιεσμένοι σαν αρχεία παιχνιδιών ή μουσικής και λειτουργούν κανονικά δίνοντας την εντύπωση πως δεν είναι ιοί, ενώ στην πραγματικότητα εγκαθιστούν  κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή.

Εφόσον μια συσκευή παρουσιάσει χαμηλή απόδοση, παράξενη συμπεριφορά, pop-up και spam στον browser είναι πολύ πιθανό να έχει προσβληθεί από Trojan Virus. Κάποιες καλές πρακτικές προστασίας από Trojan Viruses εκτός φυσικά από cybersecurity είναι:

  • Η εγκατάσταση από αξιόπιστη πηγή.
  • Μην ανοίγετε ή τρέχετε κάποιο πρόγραμμα που λάβατε μέσω email από άγνωστο αποστολέα.
  • Το ενημερωμένο software με τα τελευταία patches.
  • Η εγκατάσταση Trojan Antivirus στον υπολογιστή.

Το πακέτο Bitdefender Total Security προστατεύει από τέτοιου είδους κακόβουλα λογισμικά που βλάπτουν τις συσκευές.

Τεύχος 53

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design