ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 Ιανουαρίου 2023 06:56

Ανακαλούνται οι παγκόσμιες προβλέψεις δαπανών πληροφορικής

Του Στάθη Ασπιώτη

Οι παγκόσμιες δαπάνες πληροφορικής το 2023 θα φτάσουν τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,4% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Η εταιρεία αναλυτών είχε προβλέψει προηγουμένως αύξηση 5,1%, στα 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, τον Οκτώβριο. Οι δαπάνες για την τεχνολογία ήταν περίπου 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Οι διστακτικοί CIO μπορεί να καθυστερήσουν ορισμένες αγορές ως απόκριση στην οικονομική αβεβαιότητα το επόμενο έτος, αλλά «οι συνολικές δαπάνες πληροφορικής των επιχειρήσεων παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές στην ύφεση», δήλωσε ο John-David Lovelock, αντιπρόεδρος της Gartner.

Το επιχειρηματικό λογισμικό και οι υπηρεσίες πληροφορικής θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη — 9,3% και 5,5%, αντίστοιχα. Οι δαπάνες για συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής αναμένεται να ξεπεράσουν τα 265 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,7% από έτος σε έτος.

Η αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες είναι ένδειξη συνεχιζόμενων ελλείψεων ταλέντων τεχνολογίας, που τροφοδοτούνται από την υψηλή ζήτηση και τη χαμηλή ανεργία.

Εξειδικευμένοι μηχανικοί έχουν προσληφθεί από παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερους μισθούς σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Σύμφωνα με την Gartner, οι εταιρείες που αναζητούν ταλέντα έχουν στραφεί σε vendors για προσωπικό υποστήριξης και υλοποίησης IT.

Τα μακροοικονομικά δεινά γεννούν την προσοχή των C-suite, η οποία πέφτει στους CIO, οι οποίοι ενδέχεται να καθυστερήσουν προσωρινά τις νέες αγορές, αναφέρει η έκθεση, ακόμη και όταν οι εταιρείες διατηρούν τα επίπεδα δαπανών πληροφορικής.

Τεύχος 214

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design