ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Μαρτίου 2022 06:51

Ανάδοχος για τη σηματοδότηση στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη η ένωση ΑΒΑΞ – ALSTOM

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής που οδηγεί στα σύνορα με τα Δυτικά Βαλκάνια, διασυνδέοντας την Ελλάδα με την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου σηματοδότησης στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς για τις ανάγκες της σηματοδότησης, κόστους 40.973.034,12 ευρώ, συν ΦΠΑ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες, ενώ προβλέπεται πρόσθετη 36μηνη περίοδος υποχρεωτικής συντήρησης μετά την αποπεράτωση.

Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ένωση ΑΒΑΞ – ALSTOM, σύμφωνα με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 264 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο αυτό.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά σε μια σειρά από εργασίες, όπως:

  • Εγκατάσταση νέου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης ηλεκτρονικού τύπου, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο σύστημα με ηλεκτρονόμους.
  • Εγκατάσταση παρατρόχιου συστήματος ETCS L1 σε όλο το τμήμα.
  • Σηματοτεχνική εξασφάλιση της πλευρικής προστασίας της ανοικτής γραμμής του τμήματος Πολύκαστρο – Παιονία – Ειδομένη.
  • Αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς με νέες, σε εντοπισμένους σταθμούς του τμήματος, για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος σηματοδότησης.
  • Εγκατάσταση 4 νέων αλλαγών τροχιάς και κατασκευή έργων επιδομής νέας παρακαμπτηρίου γραμμής, μήκους 2,275 χιλιομέτρων περίπου, στην περιοχή του Μικρού Δάσους.
  • Εγκατάσταση ηλεκτρικής θέρμανσης αλλαγών τροχιάς στους σταθμούς του εν λόγω τμήματος.
  • Εγκατάσταση παθητικού δικτύου οπτικών ινών, για τη μετάδοση των δεδομένων σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης, καθώς και δικτύου τηλεπικοινωνιών, για τις ανάγκες φωνητικών επικοινωνιών.
  • Εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στη νέα παρακαμπτήριο στην περιοχή του Μικρού Δάσους.

Τεύχος 29

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design