12 Ιουλίου 2022 06:46

Αλλαγή στο τοπίο των μεταφορών ΒΑ Αττικής

Παραλιακός άξονας που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού, ένα έργο υποδομής προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, θα αλλάξει ριζικά τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Αττικής. Ο παραλιακός αυτός άξονας θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, Νέας Μάκρης με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού.

Η μελέτη διενεργείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το σημαντικό αυτό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, με προτεραιότητα να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, και στη συνέχεια να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές, προβάλλοντας τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα με την κατασκευή του έργου θα γίνει και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, δημιουργώντας μία μοναδική ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, η οποία θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Τεύχος 107

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design