ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Φεβρουαρίου 2023 06:55

Αλλαγές στο Twitter

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τη δωρεάν πρόσβαση API για τρίτους προγραμματιστές. Αν και η έννοια του «περιορισμού API» μπορεί να μην ακούγεται δραματική, αυτή η τελευταία αλλαγή έχει ανησυχήσει τους χρήστες για άλλη μια φορά για το μέλλον του Twitter. Με απλά λόγια, η νέα αλλαγή συνεπάγεται ότι οι αναρίθμητοι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί του ιστότοπου θα σταματήσουν, εκτός εάν ο υπεύθυνος τους αποφασίσει να πληρώσει για την πρόσβαση. Σημαίνει επίσης ότι οι ερευνητές που χρησιμοποιούν το API του Twitter για τη συλλογή δημόσιων δεδομένων από τον ιστότοπο θα χάσουν έναν βασικό πόρο – και πάλι, εκτός αν πληρώσουν. Πολλοί, συνεπώς, από τους χρήστες του Twitter δεν είναι ευχαριστημένοι με την αλλαγή, καθώς λένε ότι θα αλλάξει ριζικά την κουλτούρα της πλατφόρμας, εξού και πολλοί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν μόλις τεθεί σε ισχύ η πολιτική, στις 9 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι ασυνήθιστο για μια πλατφόρμα τόσο μεγάλη όσο το Twitter να έχει ένα API προσβάσιμο στο κοινό, καθώς παρέχει περισσότερους τρόπους στους χρήστες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα – μια σχέση που μπορεί να είναι επωφελής για την εταιρεία. Οι ειδικοί της τεχνολογίας υποθέτουν ότι η απόφαση του Twitter να υποχρεώνει τους ανθρώπους να πληρώνουν για πρόσβαση στο API είναι μία από τις προσπάθειες αύξησης του κέρδους από τότε που η εταιρεία τέθηκε υπό την καθοδήγηση του Elon Musk.

Τεύχος 225

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design