ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαρτίου 2023 06:43

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με τον αριθμό των τουριστών από τις αγορές της Ουγγαρίας, Δανίας και Ρουμανίας που σκοπεύουν να επισκεφτούν τη χώρα μας κατά τους θερινούς μήνες.

Όσον αφορά τις δύο πρώτες, οι προκρατήσεις από την Ουγγαρία παρουσιάζουν μέχρι τώρα αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ελλάδα να παραμένει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Ούγγρων, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά της Δανίας εμφανίζει σαφείς ανοδικές τάσεις σε σχέση με την περυσινή χρονιά, όταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 380.000 Δανοί. Τα στοιχεία αυτά, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Utazas 2023 της Βουδαπέστης και Ferie For Alle της Δανίας.

Όσον αφορά την αγορά της Ρουμανίας, ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε ο ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTRI Ρουμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας, η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2023, καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε σειρά δράσεων στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι οποίες για άλλη μία χρονιά κατέστησαν την Ελλάδα επίκεντρο του ενδιαφέροντος κοινού και επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκδήλωση επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) διάρκειας τεσσάρων ωρών, με τη συμμετοχή περίπου 80 τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, η οποία αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό-επαγγελματικό γεγονός της έκθεσης.

Οι άλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας ανέδειξαν την Ελλάδα και τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρουμανίας και περιελάμβαναν ρεπορτάζ στο περίπτερο του ΕΟΤ από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας (κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR, το πρώτο στη γενική τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο Antena 1, το Prima Tv και το δεύτερο στην κατηγορία των ειδησεογραφικών δικτύων Realitatea Plus) μετά από σχετική πρόσκληση του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design