ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Δεκεμβρίου 2022 06:45

ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt διασυνδέουν Ελλάδα-Αφρική

Ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ, μέσω της θυγατρικής του Grid Telecom και η Telecom Egypt, ξεκινούν τια εργασίες για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση της Κρήτης με τις περισσότερες χώρες στα παράλια της Αφρικής.

Πρόκειται για την πρώτη υποθαλάσσια καλωδιακή υποδομή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, μέσω Κρήτης, η οποία θα δημιουργήσει μία νέα τηλεπικοινωνιακή γέφυρα σε τρεις ηπείρους.

Σε συνέχεια της υπογραφής προκαταρκτικής συμφωνίας τον Ιούνιο του 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κος Μάνος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Egypt, κος Adel Hamed και ο Διευθυντής της Grid Telecom, κος Γιώργος Ψυρρής, υπέγραψαν χθες στο Κάιρο, παρουσία του Υπουργού Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Αιγύπτου, Δρ. Amr Talaat, τη σύμβαση για την κατασκευή και πόντιση της διακλάδωσης του μεγάλου καλωδίου της Αφρικής.

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα της Αφρικής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και θα έχει συνολικό μήκος άνω των 45.000 χλμ. Η προβλεπόμενη διακλάδωση του καλωδίου θα προσαιγιαλωθεί στο Τυμπάκι, στη νότια πλευρά της Κρήτης, διασυνδέοντας το νησί ανατολικά με το Port Said στην Αίγυπτο και δυτικά με τη Γένοβα στην Ιταλία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Τεύχος 193

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design