ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Ιανουαρίου 2023 06:46

Έρχεται το πρώτο ελληνικό Sandbox για την ηλεκτρική ενέργεια

Το πρώτο ελληνικό εταιρικό Sandbox στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως ξεκινάει ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στον δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση.

Με δεδομένο τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτήν τη μετάβαση, η δημιουργία του πρώτου ελληνικού εταιρικού Sandbox (εποπτευόμενο περιβάλλον ανάπτυξης καινοτομίας) αναμένεται να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση, τον διαγωνισμό HEDNO Datathon.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε:

• Επιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης.
• Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων.
• Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων.
• Επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων.

Για την υποβολή αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες για το HEDNO Datathon, πατήστε εδώ.

Για την παρουσίαση του HEDNO Datathon θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day), την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00 με φυσική παρουσία στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στη διεύθυνση Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή κάλυψη.

Τεύχος 209

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design