ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Σεπτεμβρίου 2022 06:45

Έρχεται πρόστιμο 29 εκατ. για τo TikTok από το ΗΒ

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Βρετανία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 29 εκατ. δολαρίων στο TikTok μετά από έρευνα που διέπραξε και μέσω της οποίας διαπίστωσε ότι η εφαρμογή ενδέχεται να παραβίασε τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την προστασία δεδομένων, μεταξύ Μαΐου 2018 και Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με την έρευνα, το TikTok απέτυχε να διαφυλάξει το απόρρητο των παιδιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Πιο αναλυτικά, το TikTok φέρεται να έχει επεξεργαστεί δεδομένα παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς την κατάλληλη γονική συναίνεση.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) έστειλε προειδοποίηση στο TikTok και την TikTok Information Technologies UK Ltd.

«Οι εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες έχουν νομικό καθήκον να θέσουν σε εφαρμογή αυτού του είδους τις προστασίες, αλλά η προσωρινή μας άποψη είναι ότι το TikTok δεν εκπλήρωσε αυτήν την απαίτηση», δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών, John Edwards.

«Αν και σεβόμαστε τον ρόλο του ICO για τη διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφωνούμε με τις προκαταρκτικές απόψεις που εκφράζονται και σκοπεύουμε να απαντήσουμε επίσημα», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok.

Τεύχος 139

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design