ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Ιουλίου 2022 06:47

Έρχεται νομοσχέδιο για τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Technology Summit: Shaping the digital transition, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε τον ερχομό ενός νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη, το IoT, το 3D printing, κ.ά., το οποίο θα παρουσιαστεί εντός Ιουλίου.

«Προσπαθούμε μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου – πέρα από αυτά που συμπεριλαμβάνει ως πιο κλασικά και προφανή έργα, όπως για παράδειγμα το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου, το MITOS – να περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες του ελληνικού κράτους». Όπως τόνισε ο υπουργός «μέσα σε αυτόν τον νόμο περιλαμβάνονται και ορισμοί, για παράδειγμα τι είναι το 3d printing, πώς ρυθμίζεται, ποιος αναλαμβάνει στο ελληνικό κράτος την ευθύνη ασφαλείας των σχετικών πρωτοκόλλων, σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη».

Στόχος είναι να δίνονται λύσεις στις προκλήσεις που προκύπτουν και να πάψει η διαρκής καθυστέρηση.

Τεύχος 100

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design