ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Μαΐου 2022 06:51

Έρευνα Skroutz: Πώς διαμορφώθηκαν οι αγορές την περίοδο του Πάσχα;

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, ερεύνησε τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά στο online shopping για την περίοδο του Πάσχα τα τελευταία 2 χρόνια και παρουσιάζει τις μέσες τιμές ανά κατηγορία προϊόντων που προτίμησαν να αγοράσουν οι Έλληνες καταναλωτές μέσω Skroutz Marketplace.  

Η συγκριτική έρευνα στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν για την περίοδο του Πάσχα 2022  (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2022 έως 20  Απριλίου 2022) και για την περίοδο του Πάσχα 2021 (για το διάστημα 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021) σε συνάρτηση με τον αριθμό επισκέψεων στην πλατφόρμα. Η ανάλυση καταδεικνύει τις μέσες τιμές που πλήρωσαν οι έλληνες καταναλωτές ανά κατηγορία προϊόντων, που κατά κόρον αποτελούν δημοφιλείς επιλογές για τα δώρα του Πάσχα, με βάση τις προτιμήσεις των επισκεπτών του Skroutz Marketplace, καθώς και τη χρονική εκείνη στιγμή που αποτέλεσε τη δημοφιλέστερη ημέρα των περισσοτέρων για να προχωρήσουν στις αγορές τους. 

Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν αναφορικά με τις μέσες τιμές είναι τα ακόλουθα:

Όσον αφορά στο πόσες μέρες νωρίτερα έκαναν κατά πλειοψηφία τις αγορές τους πέρυσι και πόσες μέρες νωρίτερα φέτος, η ανάλυση καταδεικνύει ότι πέρυσι οι Έλληνες μάλλον κινήθηκαν πιο οργανωμένα από ότι φέτος. Τρεις  βδομάδες σχεδόν πριν το Πάσχα 2021, στις 12 Απριλίου ήταν η ημέρα κατά την οποία οι περισσότεροι των καταναλωτών, επέλεξαν ώστε να ολοκληρώσουν τις πασχαλινές τους αγορές. Αντίθετα φέτος,  κινήθηκαν σε αγορές τελευταίας στιγμής, καθώς η μέρα κατά την οποία επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις online αγορές τους κατά πλειοψηφία είναι ομοίως η 12η Απριλίου, ωστόσο είναι πέντε μέρες μόνο πριν την Κυριακή του Πάσχα. 

Παρατηρείται συγκριτικά με το 2021 μια μικρή άνοδος στις μέσες τιμές που ξόδεψαν φέτος οι Έλληνες για τις πασχαλινές τους αγορές στις περισσότερες κατηγορίες. Η άνοδος στις κατηγορίες που παρατηρείται είναι μικρή της τάξεως του 2 ευρώ ανά μέσο όρο. 

Η μόνη κατηγορία που παρατηρείται μείωση της μέσης κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι είναι η κατηγορία βαπτιστικά, (μέση τιμή 42 ευρώ ανά αγορά, έναντι 51 ευρώ που ήταν για την ίδια περίοδο του Πάσχα το έτος 2021). 

Σταθερότητα παρατηρείται σχετικά με το ποσό που διέθεσαν οι έλληνες καταναλωτές για τις online αγορές τους στις κατηγορίες παιδικά ρούχα, παιδικά παπούτσια κα βιβλία καθώς αποφάσισαν να μη βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τις περσινές μέσες τιμές κατανάλωσης. 

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά όλες μέσες τιμές που ξόδεψε ανά κατηγορία ο μέσος έλληνας προκειμένου να πραγματοποιήσει τα πασχαλινά του ψώνια:

Κατηγορία προϊόντοςΜέση τιμή κατανάλωσης 2022Μέση τιμή κατανάλωσης 2021
Παιχνίδια41 €39 €
Παιδικά παπούτσια41 €41 €
Παιδικά ρούχα 35 €35 €
Πασχαλινά18 €16€
Βιβλία22 €22 €
Παιδικά βιβλία20 €
Αξεσουάρ παιδικής μόδας23 €21 €
Βαπτιστικά42 €51 €

Τεύχος 61

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design