ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

2 Σεπτεμβρίου 2022 06:43

Έργο 2 εκατ. για την ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών της Ταινιοθήκης της Ελλάδας

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εντάσσει στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης το έργο με τίτλο Δημιουργία Εργαστηρίου Ψηφιακής Αποκατάστασης Ταινιών της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και προϋπολογισμό 2.028.957 ευρώ. Το έργο συνίσταται στη δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, ο οποίος είναι αναγκαίος για την αποκατάσταση και ψηφιοποίηση, δηλαδή, τη μεταφορά ταινιών από αναλογικές σε ψηφιακές (DCP για κινηματογραφικές αίθουσες, Prores, HD ή άλλου τύπου αρχεία για μετάδοση, home video και VOD).

Το εξειδικευμένο εργαστήριο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και νέες ειδικότητες, στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της συντήρησης και αποκατάστασης κινηματογραφικών ταινιών. Επιπλέον, ελληνικά κινηματογραφικά έργα, τα οποία λόγω της κακής ποιότητας των υλικών τους δεν μπορούν να προβληθούν, μετά την ψηφιακή και φυσική αποκατάστασή τους, θα γίνουν ξανά προσβάσιμα στο κοινό, τόσο σε διεθνή φεστιβάλ όσο και σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται:

• Η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την επισκευή των φιλμ, τη μελέτη του υλικού, τη σάρωσή του, την ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων (E.D.P), την ψηφιακή αποκατάσταση, τη χρωματική διόρθωση και το mastering.

• Η αναβάθμιση δύο υφιστάμενων χώρων της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για την μετατροπή τους σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

• Η πιλοτική αποκατάσταση δύο ταινιών.

• Η εκπαίδευση προσωπικού σε όλες τις επιμέρους φάσεις των εργασιών αποκατάστασης.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design