ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Φεβρουαρίου 2022 06:50

Έργα ύψους 4 δισ. ευρώ από την ΕΡΓΟΣΕ

Η Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ σκοπεύει στην άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για τα έξι μεγάλα έργα 4 δισ. ευρώ που θα διασυνδέσουν τα λιμάνια (Πάτρας, Λαυρίου, Ραφήνας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης) με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναβαθμίζοντας τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και προϊόντων και καθιστώντας σιγά σιγά τη χώρα σε κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων. Πρόκειται για σταθερά κυβερνητική επιλογή, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στον κλάδο των logistics, που αναμένεται να καταγράψει σημαντική ανάπτυξη τα προσεχή χρόνια.

Η α’ φάση του διαγωνισμού για τη δημοπράτηση των 6 έργων του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, συνολικού προϋπολογισμού €4 δισ., βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τα υποψήφια σχήματα να περιλαμβάνουν σημαντικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στη β΄φάση θα υπογραφούν οι συμβάσεις και θα υλοποιηθούν τα έργα. Οι εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του BnB Daily, αναμένεται να τρέξουν μέσα στο τρέχον έτος.

Με τα έργα αυτά θα ενισχυθεί και η διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη ΝΑ Ευρώπη. Θα συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ, καθώς και του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Connecting Europe Facility – CEF 2 2021 -2027.

Τεύχος 20

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design