ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Μαρτίου 2022 09:00

Έργα αναβάθμισης 9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο λιμάνι του Βόλου

Του Χάρη Ματθαίου

Έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσουν το λιμάνι του Βόλου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός των έργων θα καλυφτεί από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ενώ δικαιούχος και φορέας υλοποίησής τους είναι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Στα έργα περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου συστήματος ασφαλείας ISPS, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου αυτοκινούμενου γερανού, η προμήθεια ενός μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και εργασίες αναβάθμισης της υποδομής διακίνησης και επεξεργασίας παλαιοσιδήρου (scrap) με μεταφορά της από τον προβλήτα No 1 στον προβλήτα No 3 για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τα έργα αυτά, που αναβαθμίζουν την ποιότητα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, έρχονται σε συνέχεια της κατασκευής της νέας Ιχθυόσκαλας και της σύνδεσης του Λιμανιού με την Εθνική Οδό, κάτι που είχε σημαντική συμβολή στην αποσυμφόρηση της πόλης από τα βαρέα οχήματα.

Το Λιμάνι του Βόλου έχει μεγάλη στρατηγική σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία και την οικονομία του Βόλου, αλλά και για τις παράκτιες περιοχές ολόκληρου του Παγασητικού κόλπου και σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί μια πύλη εισόδου, ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον.

Τεύχος 39

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design