ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαρτίου 2023 06:54

Έλεγχος πολιτικών δικαιωμάτων στην Google

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Google εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και οι υπηρεσίες της επηρέασαν τα πολιτικά δικαιώματα και λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους, μετά από πιέσεις για να πραγματοποιήσει μία τέτοιου είδους αξιολόγηση.

Η εταιρεία οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο, αφότου η Washington Post ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ότι η Google παρακολούθησε μια εξωτερική δικηγορική εταιρεία, τη WilmerHale, για να διενεργήσει έλεγχο πολιτικών δικαιωμάτων. Η ανασκόπηση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή συνέστησε στην Google, ειδικά στο YouTube, να επανεξετάσει τις πολιτικές ρητορικής μίσους και παρενόχλησης για να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως η σκόπιμη παρανομία ή η καταστροφή ονομάτων ατόμων και να «προσαρμόσουν τους κανόνες που αλλάζουν για τις προστατευόμενες ομάδες».

Η ανασκόπηση ανέφερε, επίσης, ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τις εκλογές, η εταιρεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι με γλωσσική ευχέρεια συμμετέχουν περισσότερο σε ενέργειες επιβολής αντί να βασίζονται στη μετάφραση. Η Google θα πρέπει, ακόμη, να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων μετρήσεων για την παρακολούθηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας με την οποία αφαιρεί διαφημίσεις σχετικά με παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής υψηλότερων κυρώσεων και μόνιμης αναστολής σε περίπτωση υποτροπής παραβατών.

«Είμαστε δεσμευμένοι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας και αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσπάθειες για την ενίσχυση των προσεγγίσεών μας για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Πραγματοποιήσαμε και δημοσιεύσαμε έναν εθελοντικό έλεγχο πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτικών, των πρακτικών και των προϊόντων μας» ανέφερε σε δήλωσή της η Chanelle Hardy, επικεφαλής πολιτικών δικαιωμάτων στην Google.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία έχουν κατηγορήσει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, ότι δεν δίνουν προτεραιότητα σε ζητήματα δικαιωμάτων. «Το επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην επιτήρηση των εταιρειών είναι εγγενώς ασυμβίβαστο με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και αποτελεί απειλή για μια σειρά άλλων δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία γνώμης και έκφρασης, η ελευθερία σκέψης και το δικαίωμα στην ισότητα και την αποφυγή διακρίσεων», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design